فرماندار ویژه کاشان: این شهرستان از نخستین مرکزهای تشکیل تمدن انسانی است
فرماندار ویژه کاشان گفت: این شهرستان از نخستین مرکزهای تشکیل تمدن انسانی است و تاریخی کهن،اصیل و ارزشمند دارد.
محمدشریف زارعی روز دوشنبه در آیین نکوداشت «کاشان شهر جهانی نساجی» افزود: سابقه تمدن و یکجانشینی در این منطقه به هفت هزار و ۵۰۰ سال قبل در منطقه سیلک باز میگردد، مناطقی مانند سفیدآب و کفتارخون در حاشیه کاشان نیز از آثار و شواهدی از سکونت های اولیه بشر تا حدود ۴۰ هزار سال قبل را دارند.
وی اظهار کرد: در دوره قبل از اسلام نیز آثاری مانند چهار طاقی خرمدشت و منطقه طسمیجان بیانگر سیر تمدن و سکونت در منطقه کاشان است.
فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: این شهر پس از ظهور اسلام مسیر توسعه و رشد چشمگیری در حوزههای معماری، فرهنگی، هنری و صنایع مختلف داشته ، در دوره سلجوقیان رونق بسیار زیادی مییابد که یکی از آثار شاخص معماری آن دوره، باروی بزرگ شهر کاشان است که این بارو دور شهر ساخته شده و هنوز بخشهایی از آن بجا مانده است.
زارعی گفت: دوره صفویه اوج پیشرفت شهر کاشان است که این شهر از لحاظ علمی، هنری، ادبی، فنون و صنایع مختلف از جمله مسگری، سفال، کاشی و بافندگی پارچههای سنتی به اوج میرسد، هر چند در دوره زندیه در سال ۱۱۹۲ بر اثر زلزله ویرانگری که رخ داد، شهر تبدیل به ویرانهای از تل خاک شد اما با درایت و همت حاکم وقت “عبدالرزاق خان کاشی” دوباره مسیر توسعه، عمران و آبادانی از سرگرفته شد و کاشان دورهای جدید از معماری و صنایع را آغاز کرد.
وی افزود: شواهد باستانشناسی حاصل از کاوشهای سیلک و وجود آثار بافت پارچه روی برخی از اشیا مانند سفالینهها، نشان میدهد صنعت نساجی در کاشان به هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح میرسد اما شکوفایی صنایع در کاشان مربوط به دوره صفویه به ویژه زمان شاه عباس اول است که بافت انواع پارچههای حریر، ابریشم و زربفت به اوج خود رسیده بود.
وی اضافه کرد: در برخی از سفرنامههایی که جهانگردان ثبت کردهاند هم گفته شده که ۱۰ درصد از ماشین آلات نساجی آن زمان در منطقه کاشان قدیم و در میسر جاده ابریشم بوده که دستبافتههای ابریشمی، پنبهای و انواع دیگر را شامل میشده، حتی در نام فامیلی مردم کاشان خیلی از اسامی به بافتههایی که در این منطقه رواج داشته مانند شعربافی، زریبافی، قطنیبافی، شالبافی، زیلوبافی و غیره مشهور بوده است.
فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: در دوره مدرن و فعلی هم ” حسن تفضلی” از مدیران و کارآفرینان نامدار صنعت ریسندگی که به پدر نساجی ایران مشهور است، نخستین کارخانه ریسندگی را در آذر ۱۳۱۳ در کاشان ایجاد کرد و در ادامه در سالهای بعد کارخانههای شماره ۲ و ۳ ریسندگی را نیز راهاندازی کرد.
زارعی گفت: اکنون هفت رشته صنایع دستی شامل رشتههای شعربافی، زریبافی، مخملبافی، زیلوبافی، چادر شببافی، شالبافی و گلیمبافی در کاشان فعال است.
وی افزود: یکی از مرکزهای مهم در توسعه صنعت نساجی سنتی بازار بزرگ کاشان است که محلی برای مبادلات و تجارت تاجران و خریداران محصول بوده ، وجود بازارچههای گوناگون با اسامی مربوطه بیانگر این مدعاست که برخی از قسمتهای این بازارچهها هنوز به حیات خود ادامه میدهند.
وی اظهار کرد: اکنون بازارچههای رنگرزها، مسگرها، ابریشم فروشها، رفوگران، فرش فروشها، فروشندگان خامه و رنگ در بازار کاشان مشغول فعالیت هستند.
فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: یکی از سراهای معروف بازار کاشان سرای زرکشها است که در آن نخ طلا و نقره تولید میشده و قابل توجه است که در هیچ شهری چنین مجموعهای برای تولید نخهای طلا و نقره و زرکشی نبوده است.
زارعی گفت: ورود بخش خصوصی به حوزه نساجی سنتی، وجود کارگاههای فعال نساجی سنتی در رشتههای مختلف و فعالیت۱۰۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی در نزدیک به ۳۰ کارگاه مختلف و علاقهمندی نیروهای جوان برای اشتغال در این حوزه، کسب ۶۰ نشان ملی و مرغوبیت صنایع دستی توسط هنرمندان با توجه به پیشینههای قبلی با تصمیم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پیگیری معاونت صنایع دستی این وزارتخانه، شهر کاشان برای ثبت جهانی نساجی سنتی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: پس از اعزام گروه ارزیاب و با نظر شورای جهانی نساجی به عنوان شهر نساجی سنتی پس از ۲ مرحله دیدار رئیس و اعضای شورای جهانی صنایع دستی از کاشان، گزارش پرونده ثبت کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی برای متخصصان این حوزه در آمریکا، اروپا، آفریقا و آسیا ارسال و پس از طی این روند سند کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی، صادر شد.

باسمه تعالی فرارسیدن روز جهانی معلولان در دوازدهم آذرماه، در واقع تلنگری بر مسئولین است که ضمن توجه به توانمندی های معلولین، نسبت به اقدامات خود در فراهم آوردن نیازهای این قشر از جامعه، بازنگری بعمل آورند. روز جهانی معلولان در واقع روزی برای تکریم و بزرگداشت انسان های بزرگی است که به واسطه محدودیت […]

محمدشریف زارعی در مراسم اجرای طرح ملی کاشت درخت در کاشان ضمن اشاره به سهمیه کاشان در مشارکت این طرح، اظهار داشت: لازم است از زمان موجود حداکثر استفاده و بهره را داشته باشیم و سهم دستگاههای مختلف را از این آلودگی و تولید ریزگردها مشخص و هشدارهای لازم صادر شود. وی با بیان […]

آغاز رسمی عملیات کاشت نهال در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور همزمان با سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی این طرح در سطح ۱۱۰۰ هکتار در سطح شهرستان با حضور دکتر زارعی فرماندار ویژه شهرستان کاشان، بخشدار مرکزی، روسای دستگاه های اجرایی و اعضای شورای اسلامی شهر در مزرعه فتح المبین با […]

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همراهی دکتر زارعی فرماندار ویژه شهرستان کاشان، وارد کاشان و در گلزار شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی به مقام شامخ شهیدان ادای احترام نمود. بازدید از بیمارستان شهید بهشتی و همچنین بیمارستان درحال ساخت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و بیمارستان امام حسن(ع) آران وبیدگل […]